NIS ostvario dobit od 21,4 milijarde dinara

Bez autora
Aug 25 2011

Naftna industrija Srbije (NIS) je u prvoj polovini 2011. ostvarila neto dobit od 21,4 milijarde dinara, rečeno je na predstavljanju rezultata ove kompanije na Beogradskoj berzi. Prema nekonsolidovanom polugodišnjem finansijskom izveštaju, operativni novčani tok je skoro četiri puta veći u odnosu na lane i iznosi 12,9 milijardi dinara, rekao je Aleksej Urusov, direktor funkcija za finansije u NIS. On je dodao da je NIS u državnu kasu, na ime poreza i fiskalnih obaveza izdvojio 40 milijardi dinara, milijardu više nego prošle godine. Ukupan dug prema bankama, rekao je Ursov, smanjen je za 146 miliona dolara. Na konferenciji je takođe rečeno i da je proizvodnja domaće nafte i gasa, u odnosu na isti period prošle godine veća za 30 odsto i iznosi 730.000 uslovnih tona.

NIS ostvario dobit od 21,4 milijarde dinaraNaftna industrija Srbije (NIS) je u prvoj polovini 2011. ostvarila neto dobit od 21,4 milijarde dinara, rečeno je na predstavljanju rezultata ove kompanije na Beogradskoj berzi.

Prema nekonsolidovanom polugodišnjem finansijskom izveštaju, operativni novčani tok je skoro četiri puta veći u odnosu na lane i iznosi 12,9 milijardi dinara, rekao je Aleksej Urusov, direktor funkcija za finansije u NIS. 

On je dodao da je NIS u državnu kasu, na ime poreza i fiskalnih obaveza izdvojio 40 milijardi dinara, milijardu više nego prošle godine. Ukupan dug prema bankama, rekao je Ursov, smanjen je za 146 miliona dolara. 

Na konferenciji je takođe rečeno i da je proizvodnja domaće nafte i gasa, u odnosu na isti period prošle godine veća za 30 odsto i iznosi 730.000 uslovnih tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik